Sunteți aici: » Știri » Produsele Secuieşti ar putea ajunge pe rafturile hipermarketului Auchan

Produsele Secuieşti ar putea ajunge pe rafturile hipermarketului Auchan

Vineri, 1 februarie 2013

Săptămâna trecută, treizeci şi cinci de producători din Ţinutul Secuiesc au avut posibilitatea de a-şi expune produsele la prezentarea de produse organizată în holul sălii de marmură al Consiliului Judeţean Harghita, pentru reprezentanţii Auchan Magyarország Kft.

Săptămâna trecută, treizeci şi cinci de producători din Ţinutul Secuiesc au avut posibilitatea de a-şi expune produsele la prezentarea de produse organizată în holul sălii de marmură al Consiliului Judeţean Harghita, pentru reprezentanţii Auchan Magyarország Kft. Din judeţul Covasna au participat la eveniment cinci producători, printre care firmele ENIS Comerţ cu ciocolată de casă, Mi-Tu-Ház Srl cu muştar în diferite gusturi, Fülöp-Gál László cu miere, Bajka Anna meşter artizan cu cuverturi, iar Ségercz Ferenc cu fluiere ciobăneşti.

Judeţul Mureş a fost reprezentat de doi producători, iar din judeţul Harghita şi-au expus produsele 28 de producători. În perioada următoare, reprezentanţii hipermarketului Auchan vor decide asupra produselor ce vor intra în oferta lor, iar produsele selectate se vor regăsi în toate cele nouăsprezece hipermarketuri Auchan din Ungaria.
Kozma Béla, directorul Camerei Agricole Judeţene Covasna a spus: „Profitând de experienţa unei companii multinaţionale, aceasta este un pas către atragerea atenţiei întregii lumi asupra produselor noastre de calitate şi sănătoase, iar pentru unii producători ai regiunii reprezintă o posibilitate pentru a încheia contracte de furnizare de produse cu lanţul de magazine Auchan.”

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna consideră că este important să se găsească modalităţi de valorificare a produselor şi pe piaţa din Ungaria, deoarece acestea ar putea asigura o modalitate de existenţă pentru micii producători. Consiliul Judeţean doreşte să susţină extinderea în continuare a cercului micilor producători locali.
 

Noutăți