Sunteți aici: » Știri » Program judeţean de reabilitare

Program judeţean de reabilitare

Luni, 3 martie 2014

Consiliul Judeţean Covasna s-a întrunit joi, 27 februarie, în şedinţă lunară şi a aprobat proiectul de hotărâri privind Programul judeţean pentru reabilitarea de cabinete medicale, baze sportive şi cămine culturale din mediul rural.

Consiliul Judeţean Covasna s-a întrunit joi, 27 februarie, în şedinţă lunară şi a aprobat proiectul de hotărâri privind Programul judeţean pentru reabilitarea de cabinete medicale, baze sportive şi cămine culturale din mediul rural.

Henning László, vicepreşedintele CJ Covasna, în urma şedinţei, a declarat: „În ultimii ani am constatat că mai multe localităţi mai mici din judeţul Covasna vor să repare unele obiective mai importante din punctul de vedere al aşezărilor. Pe lângă reabilitarea bazelor sportive şi ale căminelor culturale, în acest an s-a inclus în program şi reabilitarea cabinetelor medicale. În ultimii ani, reabilitarea spitalelor şi cabinetelor medicale a intrat în sarcina noastră. Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyán Kristóf este un proces mai lung. Cunoaştem faptul că spitalul e suprasolicitat, ceea ce se poate explica şi prin faptul că unii bolnavi vin la Sfântu Gheorghe cu probleme care, în condiţii corespunzătoare, ar putea fi rezolvate şi de medicul de circumscripţie. În ceea ce priveşte finanţarea, am considerat important ca cheltuielile aferente să nu fie suportate doar din bugetul judeţului, ci, la toate cele trei tipuri de investiţii, să fie antrenaţi atât consiliile, cât şi comunităţile locale. La nivelul judeţului avem mai multe exemple de bune practici de voluntariat (clacă), astfel, considerăm că e o idee viabilă ca meşterii şi composesoratele din comuna respectivă să acorde ajutor în realizarea proiectelor. Bineînţeles, pe lângă acest ajutor este nevoie şi de sprijinul consiliului local, respectiv celui judeţean, iar noi acordăm tot sprijinul nostru acelor solicitanţi care se conformează acestor cerinţe formulate de noi şi uşor de îndeplinit.”

Consilierii judeţeni au aprobat, de asemenea, proiectul de hotărâre privind aprobarea participării Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna la un proiect al cărui scop este, în primul rând, încurajarea educaţiei în rândul tinerilor de naţionalitate romă. Vass Mária, directoarea instituţiei, a subliniat că proiectul urmăreşte stoparea abandonului şcolar şi că în cadrul acestuia vor fi sprijiniţi şi părinţii, şi educaţia sexuală va primi şi ea un accent deosebit. Într-un mod diferit faţă de proiectele de până acum, se pot alătura proiectului, pe lângă DGASPC Covasna, şi poliţia, mai multe cabinete medicale şi instituţii şcolare, precum şi asistenţii sociali.

În cadrul şedinţei s-a aprobat şi desemnarea dlui Grüman Róbert ca reprezentant al Județului Covasna în Consiliul de Administrație al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Aquasic”.

 

Noutăți