Sunteți aici: » Știri » S-a înfiinţat un nou club sportiv

S-a înfiinţat un nou club sportiv

Luni, 13 august 2012

Consiliul Judeţean Covasna a fost convocat în şedinţă extraordinară cu şase puncte pe ordinea de zi, pentru ziua de luni, 13 august, orele 10,00.

Consiliul Judeţean Covasna a fost convocat în şedinţă extraordinară cu şase puncte pe ordinea de zi, pentru ziua de luni, 13 august, orele 10,00.

Consilierii judeţeni au adoptat proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Asociației Clubul Sportiv SEPSI-SIC, cu personalitate juridică. În ultimii ani, viaţa sportivă din judeţul Covasna a cunoscut o dezvoltare considerabilă, iar în această perioadă sportul județean a fost caracterizat printr-o serie de inițiative individuale. Aceste persoane au dus faima județului Covasna atât în ţară, cât şi în străinătate. „La Consiliul Județean Covasna ajung anual mai multe zeci de cereri de finanțare individuale, dar, de multe ori, consiliul judeţean nu a reușit să sprijine în suficientă măsură aceste persoane, chiar dacă acestea au atins performanţe remarcabile în ramurile sportive” – se poate citi în expunerea de motive. Consiliul Judeţean Covasna, Consiliul Local al municipiului Sf. Gheorghe şi SC TEGA SA Sf. Gheorghe au înfiinţat împreună o asociaţie sportivă sub denumirea SEPSI-SIC, care să îndrume şi să sprijine activităţile sportive din cadrul tuturor secţiilor. Cu coordonarea activităţii asociaţiei plenul consiliului i-a însărcinat pe consilierii Ambrus József şi Radu Iosif, precum şi pe Nemes Áron, directorul Clubului sportiv Şcolar.

Printre punctele aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare s-a numărat şi desemnarea unei persoane responsabile pentru ţinerea Registrului de evidenţă a datoriei publice a judeţului Covasna, respectiv a Registrului de evidenţă a garanţiilor locale. În această funcţie a fost desemnat domnul Veres János, din cadrul Direcției Economice, iar ca înlocuitor al acestuia a fost nominalizată doamna Kozma Karolina Rozália.

Tot în cadrul şedinţei extraordinare de luni a fost aprobată hotărârea privind desemnarea unor consilieri judeţeni în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP). Acest organism este constituit din șeful inspectoratului județean de poliție, un reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor, subprefectul județului şi şase consilieri desemnați de plenul consiliului județean. În ceea ce priveşte reprezentanţii Consiliului judeţean Covasna în ATOP, prin vot secret, au fost stabiliţi următorii consilieri judeţeni: Fejér László Ödön, Ambrus József, Klárik Attila, Gáj Nándor, Benedek Erika şi Calinic Sabin.
 

Noutăți