Sunteți aici: » Știri » Spitalul are o conducere nouă

Spitalul are o conducere nouă

Joi, 7 aprilie 2011

Dr. Antal Álmos este noul director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”, Joós Ștefan ocupă funcţia de director de îngrijiri, iar Fülöp Árpád deţine funcţia de director financiar. Noua echipă a fost prezentată în data de 7 aprilie, în cadrul conferinţei de presă ce a avut loc la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe.

Dr. Antal Álmos este noul director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”, Joós Ștefan ocupă funcţia de director de îngrijiri, iar Fülöp Árpád deţine funcţia de director financiar. Noua echipă a fost prezentată în data de 7 aprilie, în cadrul conferinţei de presă ce a avut loc la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe.

„Reorganizarea spitalului a început în urmă cu patru luni, pe András-Nagy Róbert l-am investit în noua sa funcţie pe 13 decembrie. Managerul spitalului a reuşit să formeze noua sa echipă într-un timp relativ scurt. Se poate observa că în perioada anterioară ne-am ocupat cu seriozitate de această instituţie, dar pe de altă parte trebuie să spun, că din momentul în care Cseke Attila a devenit ministru al sănătăţii, Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” i-au revenit sume substanţiale de bani. În 2009, Ion Bazac, ministrul sănătăţii de atunci, ne-a promis 1 milion de euro pentru modernizarea spitalului, sumă din care s-au primit doar 900 de mii de lei, în schimb, Cseke Attila a acordat aproape 1,5 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor” – a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Managerul András-Nagy Róbert a declarat că de la început, a planificat formarea echipei de conducere pentru sfârşitul lunii martie. Conform managerului spitalului, noua echipă de conducere se va strădui să lucreze cu adevărat ca o echipă. Ca parte a eforturilor depuse în interesul spitalului, ei vor simplifica circulaţia în interiorul clădirii şi accesul la diferitele secţii. Au pus în funcţiune mamograful şi, nu în ultimul rând, se depun eforturi pentru a aduce la spital noi medici. Conducătorul instituţiei a informat, de asemenea, despre faptul că au făcut demersuri pentru obţinerea certificării ISO pentru spital, respectiv pentru ca laboratorul de analize medicale să poată efectua tot setul de analize necesare.

Dr. Antal Álmos a relatat despre faptul că, datorită descentralizării, s-a ivit posibilitatea de a atrage specialişti din Braşov. În opinia lui, ar fi nevoie de mai mulţi medici specialişti, inclusiv la serviciul de urgenţă, deoarece se întâmplă, mai ales la sfârşit de săptămână, ca 90–120 de persoane să solicite îngrijire medicală.

Antal Árpád András, primarul municipiului Sf. Gheorghe a spus: Descentralizarea în sine nu a fost suficientă pentru rezolvarea problemelor instituţiei, dar a deschis noi oportunităţi pentru ca spitalul să devină, pe termen lung, o instituţie care funcţionează cu succes. După părerea edilului oraşului, în această problemă şi opinia publică ar putea avea un cuvânt decisiv, deoarece în cazul în care pacienţii aud numai comentarii negative în legătură cu spitalul,  încrederea lor nu va mai reveni. Antal a mai adăugat: Administraţia locală va contribui la salariile medicilor, iar odată cu asfaltarea curţii instituţiei se vor amenaja şi noi locuri de parcare.

De Ziua Mondială a Sănătăţii, la Incubatorul de Afaceri a avut loc şi o conferinţă de presă. În cuvântul de deschidere, Tamás Sándor a spus: Terminarea lucrărilor la clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf” este considerată de către consiliul judeţean ca un obiectiv prioritar. Paralel cu aceasta, este foarte importantă dotarea spitalului cu aparatură medicală modernă, precum şi cu alte echipamente strict necesare. De asemenea, dorim ca acest spital să devină o instituţie sanitară care funcţionează cel mai bine în judeţ.

 

Noutăți