Sunteți aici: » Știri » Vor să câştige fiecare meci

Vor să câştige fiecare meci

Luni, 3 septembrie 2012

Azi a fost prezentată echipa feminină de baschet Sepsi-SIC. „Obiectivul nostru este să câştigăm fiecare meci!” – a declarat Déri Csaba, antrenorul echipei feminine de baschet Sepsi-SIC, echipă care a fost prezentată presei locale în cadrul conferinţei de presă organizată luni, 3 septembrie.
 

„Obiectivul nostru este să câştigăm fiecare meci!” – a declarat Déri Csaba, antrenorul echipei feminine de baschet Sepsi-SIC, echipă care a fost prezentată presei locale în cadrul conferinţei de presă organizată luni, 3 septembrie.

Cu aceeaşi ocazie a fost prezentată şi Asociaţia Sportivă Sepsi-SIC. Membrii fondatori ai asociaţiei, Consiliul Local Sf. Gheorghe care deţine 50 de procente din capitalul iniţial al asociaţiei, Consiliul Judeţean cu 49 de procente din cota-parte de proprietate, precum şi Tega SA cu restul de un procent, au căzut de acord cu privire la necesitatea înfiinţării unei instituţii a cărei activitate principală să fie sprijinirea sportului local de performanţă – a spus consilierul judeţean, Ambrus József, membru al Consiliului Director, prezentând împrejurările înfiinţării asociaţiei. Asociaţia Sportivă Sepsi-SIC îşi propune să concentreze sportul de performanţă din oraş într-o structură instituţională. Premisele acestei iniţiative s-au născut acum patru ani, când consiliul local şi cel judeţean şi-au schimbat politica de sprijinire a activităţilor sportive şi au lansat strategiile de susţinere atât pentru sportivii profesionişti, cât şi pentru cei amatori,

În sezonul 2012/2013, Asociaţiei Sportive Sepsi-SIC i s-a stabilit un buget de 1 milion de lei, din care 80 la sută provin din contribuţia membrilor asociaţi. Potrivit directorului executiv al asociaţiei, Tittesz Zoltán, restul sumei, adică cei de 200 mii lei se vor procura din subvenţii acordate clubului sportiv şi din vânzarea de bilete şi abonamente. El a declarat că au reuşit să formeze o echipă de management tehnic calificată şi bine instruită care va sprijini activitatea echipei de baschet. Consiliului Director al Asociaţiei Sportive Sepsi-SIC este compus din reprezentanţii instituţiilor mai sus menţionate, astfel că, din partea consiliului judeţean va participa consilierul Ambrus József, din partea TEGA SA Vajna Kinga, director economic, iar Consiliul Local Sf. Gheorghe va fi reprezentat de consilierul Miklós Zoltán care este şi preşedintele asociaţiei. Secţia de baschet din cadrul clubului va fi condusă de Rusz István. În acest an, activitatea clubului se limitează doar la baschet, dar, potrivit conducerii, în anii următori, această activitate va fi lărgită cu noi ramuri sportive.

Antrenorul principal al echipei Sepsi-SIC, Déri Csaba, care în sezonul 2008/2009 a condus deja echipa din Sf. Gheorghe până în finala Cupei României la baschet, îşi pune mari speranţe în lotul actual de jucători. Nu numai performanţa excelentă a constituit un criteriu la formarea echipei, dar s-a acordat o atenţie deosebită şi jocului spectaculos al fetelor. În acest an, echipa are în componenţă şase jucătoare străine: Jasmin Bailey, Jence Rhoads, Mekia Valentine şi Tabytha Wampler soseşte din Statele Unite ale Americii, Milica Ivanovic este membră a echipei naţionale din Serbia, iar Kajdacsi Judit vine din Ungaria. Echipa este întărită de Dézsi Kata, Elena Dincă, Kelemen Kincső, Kokovay Melánia, Kolozsi Eszter şi Sinka Andrea. Formaţia este completată de două junioare, Csulak Noémi şi Szabó Bernadett.
Deşi cele două jucătoare din America vor sosi abia mâine în Sf. Gheorghe, echipa Sepsi-SIC a început deja antrenamentele. Primul meci oficial va avea loc în data de 12 septembrie, la sf. Gheorghe, în cadrul Cupei României. Echipa cu tricoul verde-alb va avea ca adversar echipa din Oradea.
 

Noutăți