Sunteți aici: » Știri » Construirea şcolii din Comandău va începe în acest an

Construirea şcolii din Comandău va începe în acest an

Miercuri, 17 ianuarie 2018

Construirea şcolii din Comandău va fi începută în acest an, acesta a fost subiectul discuţiei dintre liderii administraţiei locale şi judeţene, discuţie ce a avut loc miercuri la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, unde reprezentanţii celor două consilii se reunesc în mod regulat pentru discuţii operative

Construirea şcolii din Comandău va fi începută în acest an, acesta a fost subiectul discuţiei dintre liderii administraţiei locale şi judeţene, discuţie ce a avut loc miercuri la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, unde reprezentanţii celor două consilii se reunesc în mod regulat pentru discuţii operative.

Consiliul Local Comandău a solicitat finanţare pentru construirea şcolii prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), contractul de finanţare fiind semnată în luna decembrie a anului 2017. Valoarea totală a proiectului este de 4.233.226 lei, din această sumă 391.542 lei reprezintă aportul propriu al consiliului local.

Se va acționa rapid pentru ca procesul de achiziții publice să se poată finaliza cât mai curând posibil și pentru a putea începe lucrările de construire – a spus vicepreşedintele CJ Covasna, Henning László, care a oferit ajutor din partea specialiştilor CJ Covasna pentru pregătirea procedurii de achiziţii publice, în vederea garantării derulării fără obstacole a licitaţiei. „Trebuie să ne pregătim pentru faptul că, odată cu trecerea timpului, plăţile se vor efectua mai rar, deoarece Ministerul Dezvoltării Regionale a semnat numeroase contracte în toată ţara, motiv pentru care merită să fim în primul val” – a explicat vicepreşedintele CJ Covasna.

La Comandău, în prezent, 17 preşcolari şi 69 de copii de vârstă școlară beneficiază de educaţie, ne-a informat primarul Kocsis Béla. Acesta a precizat faptul că pentru construirea şcolii contractul prevede un termen de patru ani, dar ei doresc să finalizeze lucrările în de doi ani.

Școala gimnazială „Horn David” din Comandău a fost distrusă de flăcări anul trecut pe data de 9 februarie. După acest incendiu, am fost martorii unei mobilizări comunitare fără precedent: persoane fizice şi întreprinderi, instituţii şi organizații au iniţiat strângerea de fonduri. În urma acestei acţiuni, în contul Asociaţiei pentru Comandău s-au strâns 100.843 de lei, 2650 de euro şi 3.656.939 de forinţi. În plus, Adunarea Generală a Județului Zala, judeţ înfrăţit cu judeţul Covasna, a acordat un sprijin financiar de 500 de mii de forinţi, iar Autoguvernarea Judeţului Veszprém a donat 2.605.500 de forinţi. Donatorii au trimis în localitate echipamente de sport, peste 50 de mii de cărţi (până în prezent au fost inventariate un număr de 25.550 de cărţi), 30 de calculatoare, 15 buc. de mese, 15 buc. de scaune rotative şi 6 buc. de tablete inteligente.

Noutăți