Sunteți aici: » Știri » Curs pentru prepararea brânzeturilor

Curs pentru prepararea brânzeturilor

Miercuri, 23 ianuarie 2013

În zilele următoare, cei care vor participa la cursul de pregătire profesională organizat de Consiliul Judeţean Covasna şi Camera Agricolă Judeţeană Covasna vor putea însuşi tehnici de preparare a peste 20 de feluri de caşcaval.

În zilele următoare, cei care vor participa la cursul de pregătire profesională organizat de Consiliul Judeţean Covasna şi Camera Agricolă Judeţeană Covasna vor putea însuşi tehnici de preparare a peste 20 de feluri de caşcaval.

Este bine cunoscut faptul că uzinele mari modifică în continuu preţul de achiziţie a laptelui, ceea ce reprezintă o problemă a judeţului. Fermierii au protestat de mai multe ori, atât în mod individual, cât şi sub formă organizată, împotriva acestei proceduri, dar vocile lor nu au fost luate în considerare. Pentru această problemă oferă o soluţie cursul de pregătire profesională de prepararea brânzeturilor, organizat cu ajutorul Fundaţiei Human Reform, în cadrul căruia participanţii vor primi diplome oficiale, recunoscute de autorităţile competente ale statelor membre ale UE.

„Această iniţiativă a apărut anul trecut, cu ocazia consultanţelor agrare, în cadrul cărora crescătorii de bovine au căutat soluţii alternative pentru prelucrarea laptelui. Este important ca fermierii să producă loco toate produsele ce se obţin pe parcursul prelucrării laptelui. Aceasta înseamnă locuri de muncă şi un mijloc de trai şi în mediul rural” – a spus Tamás Sándor, relatând despre fondul acestei iniţiative.

Cursul care va începe la 23 ianuarie, respectiv 24 ianuarie, s-a dovedit a fi de mare interes atât la Târgu Secuiesc, cât şi la Vârghiş, în ambele localităţi înscriindu-se peste 20 de participanţi.

De asemenea, fermierii vor primi şi un ajutor suplimentar, deoarece tipurile de caşcaval produse de ei vor intra în categoria Produselor Secuieşti. Cu înfiinţarea mărcii de Produs Secuiesc, autorităţile locale din Ţinutul Secuiesc au avut ca scop atragerea atenţiei consumatorilor asupra faptului că acestea sunt realizate în această regiune de către antreprenori locali şi din materii prime locale. Kozma Béla, administratorul Camerei Agricole Judeţene Covasna a vorbit despre obiectivul acestui curs, acesta fiind: „diversificarea producţiei locale de produse alimentare şi totodată să consolideze situaţia fermierilor specializaţi în producţia de lapte”. El a adăugat că se vor organiza noi cursuri de pregătire profesională, deoarece s-a constatat că există solicitări şi că această categorie de cursuri prezintă interes.

 

Noutăți