Sunteți aici: » Știri » Transportul public, reluat în zona Tg. Secuiesc, Covasna și Întorsura Buzăului

Transportul public, reluat în zona Tg. Secuiesc, Covasna și Întorsura Buzăului

Joi, 5 octombrie 2023

Începând cu data de luni, 09 octombrie, se va relua transportul public, prin curse regulate, în zona Tg. Secuiesc, Covasna și Întorsura Buzăului. Această măsură vine în urma eforturilor susținute ale Consiliului Județean Covasna de a restabili serviciile de transport public în beneficiul comunităților locale. În cadrul ședinței ordinare de joi, consilierii au aprobat 31 de trasee atribuite, în vederea a asigurării transportului public în toate zonele din județ, însă procedura de atribuire pentru încă 16 trasee continuă.

 „Modalitatea de emitere a licențelor de traseu pentru programul județean de transport persoane a revenit  în sarcina Consiliilor Județene. La nivel național, este haos privind aplicarea legislației. În Județul Covasna, de exemplu, transportul public a funcționat până în această vară pe baza unor licențe de traseu emise de o altă autoritate, situație agravată de disputele dintre companiile de transport care operează în județ. Aceste circumstanțe au dus la suspendarea completă a serviciilor de transport în anumite părți ale județului. În prezent, din cele 47 de trasee din județ, pentru 28, au fost atribuite licențele de traseu către societățile Linka Tranzit și Transbus, iar trei trasee au fost atribuite autorităților locale. Rezultatul procedurii de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii transportului public de persoane este final. Hotărârile de consiliu aferente au fost adoptate astăzi, iar autobuzele vor începe să circule cel târziu luni. Pe cele 16 rute rămase, autobuzele circulă în prezent în regim privat, dar Consiliul Județean va continua procedura de achiziție publică pentru a asigura transportul public pe toate rutele”, a declarat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.

Consiliul Județean Covasna eliberează licența de traseu pentru 10 ani. O societate de transport poate solicita un contract de atribuire a licențelor de traseu dacă îndeplinește criteriile stabilite de legislația în vigoare.

 

Noutăți