Sunteți aici: » Press-room » Revista presei

Revista presei

Se caută soluţii pentru caroseria deteriorată la trecerile de nivel peste calea ferată
Marți, 3 iunie 2014

Joi, 29 mai a. c., conducerea judeţului Covasna şi István Zoltán, secretar de stat în Ministerul Transporturilor au discutat cu directorul general adjunct al Companiei CFR SA, responsabil cu infrastructura feroviară, precum şi conducătorul Regionalei CFR Braşov, de care aparţine şi judeţul Covasna, despre problemele ivite cu privire la reţeaua feroviară, trecerile la nivel cu calea ferată şi gările din judeţ, precum şi soluţionarea acestora.

Dorim o guvernare locală pe un set de atribuţii care pot funcţiona şi în Caracal
Luni, 22 noiembrie 2010

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor (UDMR), şi primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, au declarat astăzi, la emisiunea "2+1" că sunt susţinătorii autonomiei Ţinutul Secuiesc, înţeleasă ca fiind o guvernare locală pe un set de principii care "pot funcţiona şi în Caracal dacă cei din Caracal o vor".

Covasna: Fonduri de circa 10,5 milioane lei pentru dezvoltarea infrastructurii şi a bazelor sportive
Marți, 5 octombrie 2010

SFÂNTU GHEORGHE - Mai multe localităţi din judeţul Covasna beneficiază, în urma unei hotărâri de Guvern, de o finanţare în valoare totală de aproximativ 10,5 milioane de lei, pentru lucrări de modernizare şi extindere a sistemelor de apă şi canalizare şi pentru dezvoltarea unor baze sportive.

Ansamblul Haromszek primește Sala Studio
Vineri, 1 octombrie 2010

Ansamblul de Dansuri Haromszek din Sfântu Gheorghe se va muta în noua clădire a Sălii Studio din curtea Teatrului. Decizia a fost luată în comun de către Primăria Sfântu Gheorghe – cea care deține clădirea – și Consiliul Județean (CJ) Covasna, în autoritatea căruia se află Ansamblul.

Rezervaţia de la Reci își va schimba custodele
Marți, 28 septembrie 2010

Consiliul Județean Covasna (CJ) va face demersuri pentru preluarea custodiei Rezervației Naturale de la Reci, pentru care are de altfel și un proiect de promovare turtistică.

Avem un Spital. Ce facem cu el?
Joi, 12 august 2010

Consilierii județeni s-au întâlnit ieri în ședința ordinară lunară la Întorsura Buzăului, la sediul Clubului Elevilor și la solicitarea consilierilor români ai CJ, în primul rând pentru a discuta despre soarta și viitorul Spitalului din oraș, pe care l-au vizitat înaintea ședinței, dar și despre alte chestiuni legate de zonă și de județ.

Sistemul de Gospodărie a Apelor (SGA) Covasna reuşeşte să reabiliteze anual doar doi kilometri de diguri.
Miercuri, 4 august 2010

În acest ritm, reabilitarea întregului sistem de protecţie a apelor din Bazinul Râului Olt se va încheia în circa 195 de ani, iar decolmatarea cursurilor de apă în circa 140 de ani, a calculat directorul SGA Covasna, Kovacs Odon.

Șobolanii ne găuresc digurile
Miercuri, 4 august 2010

Preşedintele Consiliului Județean Covasna (CJ), Tamas Sandor, și cel al Societății de Gospodărire a Apelor (SGA), Kovacs Odon, împreună cu primarul comunei Reci, Dalnoki Lajos, au participat ieri la o deplasare la digul din Comalău, aparținător de Reci, unde apa a inundat luna trecută o suprafață însemnată de teren și câteva zeci de gospodării și case.

Disponibilizări la Consiliul Judeţean
Marți, 20 iulie 2010


Peste o sută de angajaţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Covasna și ai instituţiilor din subordine urmează să fie disponibilizaţi până la data de 15 august, cifra reprezentând un sfert din totalul personalului.

700.000 de lei pentru 14 localităţi inundate
Joi, 15 iulie 2010

Consiliul Județean Covasna propune în cadrul ședinței din luna iulie acordarea unui sprijin urgent pentru diminuarea efectelor pagubelor produse de inundațiile din județ, valoarea totală a sumei fiind de 700.000 de lei din bugetul propriu al județului.

Tabără pentru copiii din centre de plasament
Joi, 8 iulie 2010

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna în colaborare cu Centrul de Informare Europe Direct organizează în perioada 4-11 iulie o tabără internaţională pentru copiii proveniţi din centre de plasament din Franţa, Ungaria şi România, eveniment prilejuit de Anul European pentru Combaterea Sărăciei și Excluziunii Sociale.

Bibliotecă Daisy pentru nevăzători şi la Sfântu Gheorghe
Vineri, 2 iulie 2010

Biblioteca Judeţeană 'Bod Peter' din municipiul Sfântu Gheorghe va avea, din toamnă, o secţie pentru nevăzători. Biblioteca a primit din partea Fundaţiei 'Cartea călătoare' din Focşani două aparate speciale în valoare de aproape 2.300 de lei, care vor permite nevăzătorilor să asculte cărţile înregistrate pe suport audio.

Consiliul Judeţean Covasna ar urma să preia Spitalul Judeţean de Urgenţă
Vineri, 25 iunie 2010

Consilierii din cadrul Consiliului Judeţean Covasna vor decide, săptămâna viitoare, asupra preluării de către instituţie a managementului Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul MEDIAFAX.Pe site-ul Consiliului Judeţean Covasna a fost postat proiectul de hotărâre privind preluarea managementului Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" Covasna din Sfântu Gheorghe, documentul urmând să fie dezbătut în cadrul şedinţei din data de 24 iunie.

Covasna:Contract de finanţare în valoare de peste 3,8 milioane de lei pentru reabilitarea unei şcoli
Marți, 22 iunie 2010

Un contract de finanţare privind reabilitarea unei şcoli din comuna Zagon, judeţul Covasna, a fost semnat, luni, de primarul comunei, Kiss Jozsef, şi de directorul ADR Centru, Simion Creţu, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 3,8 milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autorităţile din Covasna, Harghita şi Mureş fac un proiect pentru diversificarea ofertei culturale
Joi, 10 iunie 2010

Autorităţile din Covasna, Harghita şi Mureş vor să lanseze un proiect cultural comun prin care să diversifice oferta culturală, denumit "abonament al Ţinutului Secuiesc" la teatrele din cele trei judeţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consiliile Judeţene din Covasna, Harghita şi Mureş organizează
Joi, 13 mai 2010

Consiliile Judeţene din Covasna, Harghita şi Mureş vor organiza, în perioada 13-21 mai, prima ediţie a Zilelor Ţinutului Secuiesc, programul manifestărilor cuprinzând, printre altele, concerte pentru copii, vernisaje, expoziţii şi spectacole, transmite corespondentul MEDIAFAX.

CJ Covasna şi-a mărit participaţia la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav
Luni, 3 mai 2010

Consiliul Județean (CJ) Covasna a aprobat majorarea participației sale la capitalul social al Aeroportului Internațional Braşov – Ghimbav de la 500 lei la 1700 lei, prin subscrierea unui număr de 12 acțiuni cu valoare nominală de 100 lei.

2,3 milioane de lei pentru consolidarea Spitalului Judeţean
Vineri, 30 aprilie 2010

Consolidarea corpului C al Spitalului Județean Covasna ar putea fi gata anul acesta, în condițiile în care Ministerul Sănătății a alocat pentru primele două trimestre ale acestui an suma de 2,3 milioane de lei, destinați consolidării unității medicale.

Război între autorităţile locale, politicieni şi presă
Luni, 29 martie 2010

Adrenalină, concentrare, multă distracţie și împușcături, așa arăta sâmbătă o fostă hală de la IMASA, unde Asociaţia Club PPZ Army din Sfântu-Gheorghe a amenajat un teren de paintball.

Judeţul Covasna va găzdui faza naţională a concursului
Miercuri, 24 martie 2010

Finala naţională a concursului intitulat "Vorbeşti europeana?", competiţie iniţiată de Adunarea Regiunilor Europene, va avea loc în data de 27 martie în judeţul Covasna, urmând ca echipa câştigătoare să se confrunte cu echipele altor ţări în 19 mai, la Bruxelles, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Consiliul Judeţean Covasna, Adunarea Regiunilor Europene (ARE) a lansat, anul trecut, cea de-a doua ediţie a acestei competiţii, dând oportunitatea tinerilor din diferite regiuni să exploreze faptul de a fi european.

Bătălie între autorităţile locale
Vineri, 19 martie 2010

Primari, consilieri locali și președinți ai consiliilor județene din județele Covasna și Harghita se vor împușca… cu bile de vopsea, în cadrul unui concurs de paintball organizat în data de 27 martie de Asociația Club Sportiv Paintball Sf.-Gheorghe și Primăria municipiului.

Tunul lui Gabor Aron se întoarce la Sfântu-Gheorghe
Miercuri, 3 martie 2010

Tunul paşoptistului maghiar Gabor Aron, vechi de peste 160 de ani şi care se află de 40 de ani la Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti, va fi adus vineri la Sfântu-Gheorghe, unde va fi expus la Muzeul Naţional Secuiesc. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, acesta este singurul tun autentic făcut de Gabor Aron, care fusese dus în anul 1971 la Bucureşti, unde se află şi acum, şi are o încărcătură simbolică foarte mare.

Tunul turnat de revoluţionarul paşoptist Gabor Aron va fi expus la Muzeul Naţional Secuiesc
Miercuri, 3 martie 2010

Tunul de bronz turnat de revoluţionarul paşoptist Gabor Aron va fi expus, în 12 martie, la Muzeul Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, afirmând că această piesă revine în Covasna "după 40 de ani de exil", transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Covasna, pur autentic”, la Strasbourg
Luni, 1 martie 2010

Covasna se va prezenta şi promova la Strasbourg printr-un stand amenajat într-o construcție de lemn şi denumit „Covasna, pur autentic“. Standul a fost gândit şi conceput în cadrul Consiliului Județean (CJ) Covasna şi va fi expus în cadrul sesiunii plenare a Congresului Puterilor Locale și Regionale, în fața Consiliului European.

O zi cu Elena Udrea în Covasna
Joi, 25 februarie 2010

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a petrecut ziua de vineri în judeţul Covasna. Ea a inaugurat Centrul de Informare Turistică din staţiunea Covasna, s-a plimbat cu sania la Comandău, a participat la învestirea noilor subprefecţi, a verificat starea lucrărilor la Şugaş-Băi şi a avut discuţii cu autorităţile locale.

Înfrăţiri şi schimburi culturale
Marți, 16 februarie 2010

Un protocol de colaborare între comunităţile maghiare din judeţele Hunedoara şi Covasna a fost semnat ieri, la Deva, după ce documentul a fost parafat, iniţial, săptămâna trecută, în municipiul Sfântu Gheorghe.Scopul protocolului este întărirea relaţiilor dintre comunităţile maghiare din cele două judeţe, prin sprijinirea desfăşurării unor acţiuni culturale şi nu numai. La semnarea înţelegerii au participat ieri, la Deva, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád şi europarlamentarul Iuliu Winkler, preşedintele UDMR Hunedoara.

Drumul Apelor Minerale trebuie „pavat“ până pe 9 septembrie
Joi, 11 februarie 2010

„În urma discuţiei cu primarul astăzi vor adopta acest PUZ, ceea ce înseamnă că suntem în regulă cu terenul, cu noua locaţie, şi urmează să se elibereze autorizaţia de construcţie, proiectul e neschimbat, doar se va adapta la noua locaţie. Speranţa e că până la sfârşitul lunii februarie să fie finalizată şi partea tehnică”, a precizat Biro.
Restul schimbărilor mai mici din proiect, solicitate de beneficiarii locali, au fost armonizate şi s¬a căzut de acord că modificările vor fi adaptate pe parcursul execuţiei, prin note de comenzi suplimentare şi aprobarea firmei de consultanţă.

CJ Covasna vrea să acceseze fonduri de 30 de milioane de euro pentru managementul deşeurilor
Marți, 9 februarie 2010

Consiliul Judeţean Covasna va depune, până în luna aprilie, un proiect privind managementul deşeurilor în judeţ, pentru a obţine finanţare în cadrul POS - Mediu, valoarea totală a investiţiei fiind de circa 30 de milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bani pentru comune şi oraşe
Marți, 9 februarie 2010

Consiliul Judeţean Covasna (CJ) a distribui ieri sumele cuvenite unităţilor administrativ teritoriale, pe baza unui nivel de solidaritate, astfel încât şi acele comune care ar fi primit foarte puţin sau deloc să beneficieze de sumele provenite din sumele defalcate din TVA sau din cota de 22% din impozitul pe venit.

Firmele care contestă licitaţiile nefondat ar trebui sancţionate
Luni, 8 februarie 2010

icepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna Henning Laszlo susţine necesitatea modificării legii privind achiziţiile publice, în sensul ca firmele care contestă licitaţiile nefondat să fie sancţionate, transmite corespondentul MEDIAFAX. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna Henning Laszló a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că unele proiecte sau programe ale administraţiilor locale sunt întârziate, în judeţ, din cauza faptului că unele firme contestă licitaţiile nefondat.

Autonomie prin „popasuri turistice“
Vineri, 5 februarie 2010

Liderii judeţelor Covasna şi Harghita, Tamas Sandor şi Borboly Csaba, împreună cu primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, au prezentat ieri o serie de realizări, proiecte şi iniţiative comune ale celor două judeţe din anul trecut, precum şi cele planificate pentru anul 2010. Cele mai multe dintre viitoarele proiecte prezentate sunt de natură turistică, dar nu numai, şi se reunesc sub sigla „Ţinut Secuiesc“.

Noutăți