Știri
În perioada 19–25 septembrie 2016, se vor desfăşura Zilele Turismului Covăsnean, eveniment organizat de către Asociaţia Pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, Consiliul Judeţean Covasna şi Camera de Comerț și Industrie a județului Covasna.
Sectorul de drum judeţean 112, amplasat între Sfântu Gheorghe, Ilieni, Dobolii de Jos şi limita judeţului Braşov, intră în modernizare totală. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna astăzi a semnat contractul de execuţie cu Viarom Construct SRL. Lucrările vor fi începute în mijlocul lunii septembrie.
Asociaţia Pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna lansează apel către reprezentanții societății civile, autorităţile locale de a găsi cele 7 minuni ale judeţului Covasna. De asemenea, şi persoanele fizice vor putea face propuneri care vor cuprinde imagini şi scurte descrieri ale obiectivelor propuse a fi incluse în lista minunilor. Propunerile vor fi transmise în perioada 10 august şi 1 septembrie 2016.
Pe feţele tuturor celor care au participat la eveniment se putea citi un sentiment de bucurie şi mulţumire: după o lungă perioadă de timp, noul pod peste râul Olt, ce leagă Aita Mare şi Apaţa, a fost dat în folosinţa locuitorilor din zona Baraoltului joi, 4 august. Obiectivul a costat peste 600.000 de euro şi a fost finanţat din bugetul Consiliului (CJ) Judeţean Covasna.
„Bloggerilor şi jurnaliştilor români le-am oferit ospitalitate în judeţul Covasna cu patru ocazii diferite” – conchide Grüman Róbert, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna. Potrivit acestuia, 75% din vizitatorii care sosesc în judeţul nostru sunt de naţionalitate română, astfel, este evident că destinaţiile turistice locale sunt promovate prin intermediul unor surse interne credibile.
Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna anunță o selecție de parteneri – agenții de turism - pentru crearea unui pachet turistic în cadrul programului „Vizitează Covasna / Irány Háromszék”, prin care se dorește creșterea numărului de înnoptări în județ, prelungirea sezonului turistic / crearea unui extrasezon, creșterea vizibilității destinației turistice județul Covasna.
În luna mai se va desfăşura o nouă ediţie a concursului din cadrul Programului „Mărul”,: participanţii pot câştiga cărţi, atlase din domeniul ştiinţelor naturale, pentru dotarea şcolii, precum şi cutii pentru sandwich, creioane, rechizite şcolare şi alte numeroase accesorii şi obiecte care evidenţiază calităţile pozitive ale mărului.
Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”a primit de la Ministerul Sănătăţii un sprijin financiar cu destinaţie specială: instituţia a căpătat 1.000.000 lei pentru înlocuirea diferitelor conducte.
Fosta rampă de gunoi va rămâne doar o amintire: circa 7000 de camioane de pământ, 3 straturi de izolaţii şi o conductă de captare gaze pe o distanţă de 5,6 km vor asigura o bună izolare, astfel ca gunoaiele depozitate, de mai multe decenii încoace, să nu contamineze nici solul şi nici pânza freatică.
Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna organizează concurs la sediul Consiliului Județean Covasna din Sf. Gheorghe, p-ța Libertății nr. 4 pentru ocuparea funcției vacante de șef birou (funcție de execuţie) la biroul de administrație din cadrul aparatului tehnic al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna.
Ţinutul Secuiesc, ca regiune istorică, contribuie cu siguranţă la îmbogăţirea Uniunii Europene, prin tradiţiile sale culinare. Printre acestea se numără şi prepararea cozonacului secuiesc, „kürtőskalács”, îndeletnicire care asigură un trai decent pentru mai multe familii din judeţul Covasna. În 2016, la serbarea Zilei Europei, cel mai important rol l-a avut din nou această delicatesă.
Staţia de epurare a apelor uzate de la Estelnic a fost pusă în funcţiune printr-o simbolică apăsare de buton. Investiţia de 5,5 milioane lei include şi reţeaua de canalizare.
Organizatorii Bienalei de Grafică din Ținutului Secuiesc, ediția a IV-a anunță prelungirea perioadei de înscriere cu patru zile, astfel în loc de 25 martie 2016, ora 12:00 data limită inițială pentru trimiterea reproducerilor digitale, lucrările sunt acceptate până pe data de 29 martie 2016, ora 24.
Ţinutul Secuiesc a reprezentat o pată de culoare unică în cadrul Târgului Internaţional de Turism „UTAZÁS 2016”, din Budapesta ce a avut loc în perioada 3–6 martie şi la care au participat un număr de 350 de expozanţi din 28 de ţări.
Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna organizează concurs la sediul Consiliului Județean Covasna din Sf. Gheorghe, p-ța Libertății nr. 4
pentru ocuparea funcției vacante de: consilier.
În cursul lunii noiembrie 2015 au fost recepţionate toate cele 6 autospeciale complexe de intervenţie achiziţionate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone greu accesibile”.
În cursul lunii noiembrie 2015 au fost recepţionate toate cele 6 autospeciale complexe de intervenţie achiziţionate în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone greu accesibile”.
Luni, 21 decembrie conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna şi reprezentanţii presei au vizitat împreună lucrările de investiţii ce se desfăşoară în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”.
Proiectele finanţate din fonduri europene ale a căror dată de finalizare era 31 decembrie 2015, trebuie finalizate până la data de 30 iunie 2016.
Clădirea Şcolii Gimnaziale „Darkó Jenő” din Dalnic, reabilitată la exterior şi interior, a fost inaugurată oficial vineri, 18 decembrie. Costurile investiţiei se ridică la 404 mii lei. Acesta este un proiect la care Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a contribuit cu suma de 75 mii lei, cea mai mare parte din cheltuieli fiind suportată din bugetul local. În acelaşi timp, au lucrat mult şi sătenii: au adus lemne pentru construcţii şi au ajutat pe parcursul desfăşurării lucrărilor.
La Comandău a avut loc, în ziua de 3 decembrie, şedinţa extraordinară în teritoriu a Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, în cadrul căreia consilierii judeţeni au votat pentru acordarea Asociaţiei Clubul Sportiv Sepsi SIC a unei noi sume de 367.500 lei. Tot în cadrul acestei şedinţe, plenul CJ a votat alocarea sumei de 32 mii lei pentru Muzeul Naţional Secuiesc, sumă din care se va reabilita mecanismul ceasului din turnul clădirii galeriei de artă, aflată în centrul oraşului Sfântu Gheorghe.
1
Uzina de prelucrare a deşeurilor de la Leţ – vehicule speciale pentru sortarea, transportul şi prelucrarea deşeurilor, linie de sortare, spațiu de compostare şi de depozitare a deșeurilor – este investiția cu cea mai mare valoare a Consiliul Județean Covasna.
„Limbi regionale şi drepturi lingvistice în Europa” a fost tematica conferinţei ce a avut loc vineri, 24 septembrie, în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean Covasna, în organizarea Serviciului de Asistenţă Juridică pentru Minorităţi „Mikó Imre”, Consiliului Judeţean Covasna şi a Centrului de Informare Europe Direct Sfântu Gheorghe.
Biserica reformată din Zăbala, considerată una dintre cele mai reprezentative monumente istorice ale judeţului Covasna, se află în lucrări de renovare de ani de zile. În cadrul serviciului divin festiv de duminică, 27 septembrie, au fost sintetizate eforturile depuse în ultima perioadă şi s-a arborat steagul judeţului Covasna pe lângă drapelul naţional al Ungariei.
Consiliul Judeţean Covasna a premiat şapte dintre elevii care au obținut mediile cele mai mari la Evaluarea națională și la examenul de Bacalaureat din acest an.
Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasnaorganizează concurs la sediul Consiliului Județean Covasna din Sf. Gheorghe, p-ța Libertății nr. 4
pentru ocuparea funcției vacante de:
AQUARIUS – FESTIVALUL APEI MINERALE
12 SEPTEMBRIE 2015, COVASNA, Piața Kőrösi Csoma Sándor
Judeţul Covasna a primit 6,5 milioane lei pentru finanţarea lucrărilor la drumurile comunale şi judeţene, în urma rectificării bugetare.